Spor Günlüğü

Spor Gündemi İle İlgili Haberler, Yorumlar

Türkiye Karate Federasyonu Ana Statüsü Değiştirildi

Posted by sporgunlugu 23 Ağustos 2009

Türkiye Karate Federasyonu Ana Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Ana Statü, 23 Ağustos 2009 Tarihli ve 27328 Sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığından:

TÜRKİYE KARATE FEDERASYONU ANA STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR ANA STATÜ

MADDE 1 – 11/7/2007 tarihli ve 26579 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Karate Federasyonu Ana Statüsünün 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Kulüp temsilcilerinin tespitinde aşağıdaki kriterler esas alınır;

a) Seçimin yapıldığı tarihten önceki iki sezon ve üst üste Türkiye Karate Şampiyonalarından herhangi birine katılan ve bünyesinde seçimin yapıldığı tarihten önceki iki sezonda toplam en fazla lisanslı sporcu bulunduran ilk 130 kulübe birer delege,

b) Seçimin yapıldığı tarihten önceki iki sezon ve üst üste faaliyette bulunan ve Dünya Şampiyonalarına veya Avrupa Şampiyonalarına sporcu veren kulüplere birer delege,

c) Seçimin yapıldığı tarihten önceki iki sezon ve üst üste sporcuları Dünya veya Avrupa Şampiyonalarında ilk dört dereceye giren kulüplere birer delege.”

MADDE 2 – Aynı Ana Statünün 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Mali Genel Kurul ise; iki yılda bir Ocak-Mart ayları içerisinde yönetim kurulunca belirlenecek bir tarihte yapılır. Mali genel kurulda önceki dönemin bütçesi, denetleme kurulu raporu ve faaliyet raporu ayrı ayrı görüşülerek ibra edilir. Sonraki dönemin bütçesi görüşülerek onaylanır. Mali genel kurulda, Ana Statü değişiklikleri ile Federasyonun iş ve işleyişine ilişkin diğer konular karara bağlanır. Olağan genel kurul dönemine rastlayan mali genel kurul ile olağan genel kurul birleştirilerek yapılır.”

MADDE 3 – Aynı Ana Statünün 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Yönetim kurulu, Federasyon başkanı başkanlığında üyeleri arasından seçeceği beş kişilik bir icra kurulu oluşturabilir. İcra kurulu; gerekli zamanlarda toplanır, kararlar alır ve uygulayabilir. Yaptığı işlemler hakkında da ilk toplantıda yönetim kuruluna bilgi verir.”

MADDE 4 – Aynı Ana Statünün 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Dört yıllık lisans düzeyinde eğitim veren okuldan mezun olmakla birlikte en az ikisinin hukuk, siyasal, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi dallarında eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yüksek eğitim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olması.”

MADDE 5 – Aynı Ana Statünün 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Üyeliği düşen veya ayrılan üyelerin yerine sıradaki yedek üye asıl üye olarak çağrılır.”

MADDE 6 – Aynı Ana Statünün 22 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Genel kurul faaliyet raporu, denetleme raporu ile bütçe tasarısı toplantıdan en az on beş gün önce Federasyonun ve Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinden üyelere duyurulur.”

MADDE 7 – Aynı Ana Statünün 30 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Başkan adayları, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu için uygun gördükleri asıl ve yedek üyelerin isimlerini, liste halinde divan başkanlığına yazılı olarak teslim ederler. Seçimden önce, divan başkanlığına teslim edilen listeler en az iki yerde ilan edilir. Listelere yapılan itirazları divan başkanlığı inceleyerek karara bağlar. Başkan adayları, seçimin yapıldığı tarihten üç gün önce Federasyon merkezinde genel sekreter huzurunda oy pusulalarının rengini kura ile belirlerler.”

MADDE 8 – Bu Ana Statü yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Ana Statü hükümlerini Türkiye Karate Federasyonu Başkanı yürütür.

Ana Statünün Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
11/7/2007 26579
Ana Statüde Değişiklik Yapan Ana Statünün Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
29/6/2008 26921

Yorum bırakın